Διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα

Διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα
Πράμαντα-Μελισσουργοί-Συρράκο

Στις 10&11 Μαρτίου ο Πεζοπορικός Όμιλος Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή στα Τζουμέρκα. Εκεί τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου θα πραγματοποιήσουν την 922η πεζοπορία τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση ώρα 06:30′ από τα ΕΛΤΑ Αμαλιάδας για Ρίο-Αντίρριο. Στάση για τον πρωινό μας καφέ μετά τη γέφυρα. Δια μέσου Αμφιλοχίας άφιξη στην Άρτας και στάση στο ιστορικό γεφύρι της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σημείο όπου υπήρχε το ιστορικό μονότοξο γεφύρι της Πλάκας, το ωραιότερο των Βαλκανίων. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Κάνοντας μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στα Πράμαντα, το ονομαστό μαστοροχώρι στα δυτικά Τζουμέρκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ανάπαυση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τους Μελισσουργούς. Θα περπατήσουμε στο παραδοσιακό χωριό και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στα Πράμαντα και βραδινή έξοδος.
2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για τον παραδοσιακό οικισμό των Βλάχων, το γραφικό Συρράκο.Επιστροφή στα Πράμαντα και επίσκεψη στο Σπήλαιο Ανεμότρυπα με τοπικό ξεναγό. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες της περιοχής και να κάνουμε τα αναμνηστικά μας ψώνια. Αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Αμαλιάδαστις 21:30′ περίπου!

Fotos:από την εκδρομή μας στα Τζουμέρκα στις 16 & 17 -05-2009

-